Welke verzekering dekt welke kosten?

Zorgeloos op wintersportvakantie

Gaat u binnenkort lekker naar de sneeuw? Lees dan ook de voorwaarden van uw reisverzekering weer eens goed door. Reisverzekeringen verschillen onderling namelijk sterk in wat ze wel en niet vergoeden als u onverhoopt medische kosten moet maken.

In het ergste geval kan u dat duizenden euro’s kosten. Zeker als u van plan bent om off piste te skiën. Als u in onherbergzaam gebied moet worden opgehaald door een helikopter en daarna met een gipsvlucht naar Nederland wordt vervoerd, lopen de kosten al snel op naar € 7.000. En daar kunnen de medische kosten die gemaakt zijn in uw vakantieland nog -deels- bijkomen!

Extra dekking

In de meeste gevallen kunt u zich verzekeren tegen dit financiële risico. U moet dan wel een extra dekking op uw reisverzekering afsluiten. Wel verwacht een verzekeraar dat u uw verantwoordelijkheid neemt. In de praktijk betekent dit onder andere dat u niet moet gaan skiën of snowboarden als er lawinegevaar is.

Maar ook als u niet van plan bent om de piste te verlaten, is het verstandig de wintersportdekking van uw verzekeringen te controleren. Wat vergoedt uw zorgverzekeraar precies? Heeft uw reisverzekering een aanvullende dekking? En vergoedt de reisverzekering bijvoorbeeld uw terugreis als u niet op eigen gelegen terug naar huis kunt?

Schade

Let ook goed op de schadedekkingen van uw reisverzekering. Dat geldt dubbel voor jongeren! Bijna de helft van de groep 18- tot 25-jarigen die op wintersport gaat, krijgt te maken met schade, medische kosten of diefstal. In de top 5 staan het vroegtijdig beëindigen van de vakantie door een blessure, medische kosten, diefstal /verlies, schade aan materialen en onenigheid met het reisbureau, de vervoerder of het hotel.

Ook auto wintersportklaar maken

Gaat u met uw eigen auto naar uw sneeuwbestemming? Zorg er dan voor dat 'ie winterklaar is. Breng hem desnoods nog even naar de garage voor een speciale winterbeurt.

Mocht u nog geen winterbanden hebben, schaf ze dan aan. In de meeste wintersportlanden kunt u aansprakelijk worden gesteld als u betrokken raakt bij een ongeluk en uw auto geen winterbanden heeft!

Houd ook rekening met de drukte op de wegen. Wilt u weten wat de voorspellingen zijn? Kijk dan nog even naar de druktekalenders.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.