Zorg voor jezelf en blijf in beweging!

Goed voor jezelf zorgen is het minst egoïstische dat bestaat. Wie goed in zijn of haar vel zit, is niet alleen positiever (en dus aardiger), maar kan ook meer voor anderen doen. Slaap dus genoeg, eet gezond en beweeg voldoende om lichamelijk én geestelijk fit te blijven.

wandeling in bos

Bij bewegen denkt u misschien meteen aan sporten. Als u daar niet zo van bent, schiet u waarschijnlijk meteen in de weerstand. Relax! Bewegen hoeft niet per se sporten te zijn! Er zijn veel meer manieren waardoor u lichamelijk fit kunt blijven.

Matig intensief

Volgens de officiële norm moet u per dag in totaal tenminste een half uur bewegen om gezond te blijven. Het gaat dan over matig intensief bewegen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, wandelen, traplopen, maar ook ramen zemen of de stoep vegen. Of wat dacht u van een half uurtje ravotten met de kinderen?

Kies iets leuks

Het belangrijkste is dat u iets kiest wat u leuk vindt. Anders is de kans groot dat u snel afhaakt. Houdt u van wandelen? Maak dan ’s morgen en ’s avonds een ommetje. Vindt u tuinieren leuk? Probeer dan elke dag een half uurtje onkruid te trekken, het gras te maaien of de bladeren op een hoop te vegen. Of besteedt elke avond een uurtje aan het opruimen van de schuur of de zolder.

Extra loopje

Als u met de auto naar uw werk gaat, laat uw lunchbox dan in de wagen liggen als u aankomt. Zo heeft u weer een extra loopje tijdens uw middagpauze. Gaat u met het openbaar vervoer? Stap dan een halte verder in en uit. Neem op uw werk en in winkels de trap in plaats van de lift, dat scheelt ook weer.

Hebben de buren een hond met wie u het goed kan vinden? Vraag dan of u Bello mag uitlaten. En laat die brief niet liggen totdat u toch boodschappen gaat doen, maar wandel of fiets even naar de brievenbus. Laat de auto sowieso voor korte afstanden wat vaker staan.

Staan in plaats van zitten

Over staan gesproken: daar wordt u een stuk fitter van dan zitten. Veel dingen die we normaal gesproken zittend doen, zoals werken op de computer of surfen over het internet, kunnen ook prima staand! Datzelfde geldt voor podcasts en muziek luisteren en zelfs tv kijken op uw laptop of tablet.

Beweegplezier

We hopen met dit artikel zelfs de grootste sport-haters te inspireren. Want bewegen is belangrijk en helpt u bij het hebben en houden van een gezonde geest in een gezond lichaam. Veel beweegplezier gewenst!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.