Check de aanvullende dekkingen op uw autoverzekering

Als u met uw familie met auto daagjes uit of op vakantie gaat, is het verstandig om de juiste aanvullende dekkingen op uw autoverzekering te hebben. De meest gebruikelijke zijn de ongevallenverzekering en de schadeverzekering voor inzittenden. Wat zijn de verschillen?

Autovakantie

Het is geen leuk idee, maar de kans bestaat dat u in het buitenland betrokken raakt bij een ongeval. Als u degene bent die dat veroorzaakt, kunt u de schade die anderen lijden verhalen op uw WA-verzekering. Dat geldt ook voor de schade van uw passagiers.

Maar wat als u zelf schade lijdt en bijvoorbeeld invalide raakt? Voor die schade kunt u geen beroep doen op uw autoverzekering. Is er geen schuldige, bijvoorbeeld omdat er een boom omwaait? Dan keert de WA-verzekering helemaal niets uit.

Ongevallenverzekering inzittenden

Een ongevallenverzekering inzittenden keert een vast bedrag uit als een inzittende van de auto door een ongeval overlijdt of invalide wordt. De schuldvraag heeft hierop geen invloed, de verzekeraar betaalt dit bedrag in alle gevallen snel uit.

Schadeverzekering inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden is een stuk uitgebreider. Deze aanvullende autoverzekering vergoedt naast letselschade ook schade aan goederen, zoals bijvoorbeeld laptops en gereedschap. Deze verzekering keert geen vast bedrag uit, maar vergoedt de werkelijk geleden schade.

Rechtsbijstand

Een andere aanvullende autoverzekering die het overwegen waard is, is de rechtsbijstandverzekering verkeer. Het gebeurt vaak genoeg dat er een meningsverschil ontstaat over de vraag wie er schuldig is aan een ongeval. Daarnaast is schade verhalen in het buitenland vaak een hele toer. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u in zo'n geval terugvallen op juridische bijstand.

Meer informatie

Heeft u vragen over uw autoverzekering of de aanvullende verzekeringen? Bel of mail ons gerust. Dan helpen wij u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.